Susanna Mañé

Susanna Mañé

Eines per conèixer millor el teu propi negoci

Comptabilitat analítica per prendre decisions estratègiques

Les decisions estratègiques s’han de prendre en base a realitats i no en base a suposicions

Comptabilitat analítica simbolica

Des de la nostra experiència, les empreses solen creure que coneixen la realitat del seu negocio, però no sempre és així.  Moltes empreses prenen decisions estratègiques sense conèixer el que realment està passant dins d’elles mateixes. Es necessari tenir una comptabilitat analítica que proporcioni la suficient informació per tal de poder prendre bones decisions estratègiques.

Prendre decisions en base a suposicions sol tenir una taxa de fracàs alta. I actualment no estem en un moment en que puguem equivocar-nos sense pagar un preu molt alt tant per a l’empresa com per a l’empresari.

Aquí pots trobar més informació sobre com afrontar la crisis provocada perl COVID19. https://aantalfinance.com/es/viabilidadnegociocovid19/

Vamos a hacer un test muy rápido:

Fem un test molt ràpid:

  1. Coneixes la marginalitat de cada un dels teus productes?                    Si / No
  2. Coneixes la marginalitat de cada un dels teus clientes?                        Si / No
  3. Saps el que guanyes en cada projecte?                                                 Si / No
  4. Saps quin benefici et genera cada una de les teves àrees de negoci?    Si / No
  5. Són els teus processos eficients?                                                         Si / No
  6. Coneixes les teves necessitats reals de cash en els propers mesos?      Si / No

Probablement la resposta a aquestes preguntes hagi estat “SI”, però també és probable que hagi estat “SI…però NO del tot”. Si el teu cas és el segon, potser necessites replantejar-te la forma d’analitzar el teu negoci a partir d’ara.

Quan els negocis comencen a caminar, la informació de gestió sol ser poca, realment en moltes ocasions o no es necessita o es té al cap. Però què passa quan tenim un negoci amb un pes important? la nostra ment realment pot tenir-ho tot tant clar, ordenat i analitzat?, en la major part d’empreses no.

És important que les empreses des d’un bon inici comencin a gestionar la informació que generen. En l’era que actualment vivim, les dades són or, amb la qual cosa Utilitzem-les! 

Per poder utilitzar les dades en primer lloc s’han de recollir, gestionar, analitzar, depurar, etc. No és un procés fàcil ni impossible, només és un procés per al qual necessitem un pla i un sistema.

Què passa si el meu negoci no està donant aquests primers passos, sinó que ja està en una fase més consolidada i no disposo d’aquestes dades? Des d’Aantal et direm que mai és tard per començar, que com abans comencis, abans podràs prendre decisions estratègiques basades en realitats i no en suposicions. Només és qüestió de plantejar què necessites i on es genera la informació, la resta és procediment i sistema. 

Molts empresaris creuen que tenir aquesta informació és molt costós, res més lluny de la realitat. Si per costós entens un sistema i mans administratives, potser no has pensat en el retorn d’aquesta inversió. Si t’ho plantegem així, com ho veus?:

Inverteix en un sistema i en mans que recullin les dades i obtindràs informació de qualitat que et permetrà tenir una foto real del teu negoci amb la qual podràs prendre decisions estratègiques correctes. 

Des d’Aantal tenim una àmplia experiència en la posada en marxa de comptabilitats analítiques en empreses de diferents sectors. Compta amb nosaltres per acompanyar-te en aquest procés i poder aconseguir que les teves decisions empresarials es prenguin en base a una realitat.

Si necessites més informació o ajuda en aquest procés no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres:

susanna@aantalfinance.com
673.00.35.41
aantalfinance.com

Facebook

Linkedin

comparteix el post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email